







Volg met onze wijnkalender de route van de edele wijndruiven vanaf het terroir tot aan de excellente wijn die bij u in het glas geserveerd wordt. De verschillende wijnhuizen verzetten het hele jaar door noeste arbeid, om vervolgens ook u te kunnen trakteren op hun beste wijnen.
Beste wijnvrienden,
Momenteel zitten we midden in de oogst waar een heel jaar naar toe is gewerkt! Zo zijn we in september begonnen met de druivenoogst van de diverse druivensoorten zoals Auxerrois, Acolon, Regent, St. Laurent, Dornfelder en Portugieser, gevolgd door Sauvignon Blanc, Chardonnay, de eerste Riesling en daarna de Spätburgunder.
Terwijl verschillende Rieslings en andere druivensoorten nog een laatste rijpingskik aan de wijnranken ondergaan, beginnen de al eerder geoogste wijnen langzaamaan te gisten in de tanks.
Maar hoe gaat het nu eigenlijk verder als de natuur zijn werk heeft gedaan en de druiven geoogst zijn?
Dan is het de taak van de keldermeesters de druiven om te zetten in mooie kwalitatieve wijnen. Daarbij zorgt de keldermeester ervoor dat de druiven voorzichtig en op een kwaliteitsbevorderende manier worden verwerkt.
Stapsgewijs brengen de wijnboeren dagelijks de druiven naar de druivenontvangst volgens het oogstplan, waar het mostgewicht, de Oechsle-graad en het totale aantal kilo's druiven wordt bepaald. Na deze test werpt de keldermeester nog een blik in de kuip om zich te overtuigen van de kwaliteit die zojuist daarvoor is vastgesteld. Pas daarna gaan de druiven de pers in. In de pers worden de bessen voorzichtig gekneusd om de zogenaamde most / maisch te produceren.
Al met al een spannende en opwindende tijd! Duim met ons mee dat het weer stabiel en gematigd blijft en wij kijken uit naar de wijn die de kelderteams onder leiding van de keldermeesters produceren van deze heerlijke wijndruiven!
De wijnen zijn verkrijgbaar via onze website www.maximuswijnimport.nl
Gratis en directe verzending vanaf het wijnhuis bij u thuis!
Geldig bij afnamehoeveelheid deelbaar door 6 uit het assortiment van één wijnhuis.
Met hartelijke groet,
Jeroen Escherich
Maximus wijnimport